Ontdek de natuur

Hier vindt u enkele excursies die we speciaal voor u uitkozen. Jamaica heeft veel te bieden en de Jamaicaanse natuur is daar een ontegensprekelijk onderdeel van. In deze excursies nemen we u mee naar de prachtige stranden, rivieren, watervallen en de andere natuurprachten die Jamaica te bieden heeft.

natuurexcursies

Paradise found

gallery/reggae

Duur: volledige dag

Beschikbaar vanaf: Montego Bay, Ocho Rios

Prijs: op aanvraag

Inbegrepen: Inkomgelden en lunch

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème, badpak, handdoek

Country flavours

Bezoek Nine Miles, het dorp waar het symbool van reggae, Bob Marley, is geboren. De Rastafarigids toont u Bob's geboorteplaats en de beroemde rots waar hij zijn hoofd op liet rusten terwijl hij zocht naar inspiratie. U kan het mausoleum waar Bob is begraven met zijn geliefde gitaar binnengaan en uw respect betonen aan de grootmeester van de reggae.

Enkele bochtige wegen brengen u naar Fern Gully, een torenhoge groene tunnel van varens en andere plantaardige levensvormen en richting Ocho Rios. Bewonder de kunstenaars op de lokale ambachtelijke markt wanneer je rondkuiert en iets gaat eten in een lokale Patty. Hierna beginnen we aan de beklimming van de beroemde Dunn's River Falls, een van's werelds mooiste watervallen. Geniet van het koele water op het strand-niveau en klim 180 meter hoger, langs de kalksteenlagen beschaduwd door regenwoud.

Ontdek het landelijk Jamaica en verken de lokale markt van Brown's Town met zijn scala aan verse geuren, grote proeverij vruchten, verscheidenheid aan groenten en natuurlijk de kleurrijke leveranciers.

Ontmoet een Rasta familie die u verwelkomt als één van hun lang verloren familieleden. Neem een kijkje op uw toekomst tijdens ons bezoek aan de lokale Reader Man. Reis door kleine dorpjes, geniet van een panoramisch uitzicht op de noordkust en wordt één met het tropisch regenwoud tijdens uw stop aan Fern Gully.

Koel af in de Blue Hole, een verborgen juweeltje in de heuvels van Ocho Rios waar watervallen u zullen verrukken.

gallery/country flavours

Duur: volledige dag

Beschikbaar vanaf: Ocho Rios

Prijs: op aanvraag

Inbegrepen: Inkomgelden(lunch op eigen kosten)

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème, badpak, handdoek, water schoenen

 

Rasta roots

Duur: halve dag

Beschikbaar vanaf: Montego Bay, Negril

Prijs: op aanvraag

Inbegrepen: Inkomgelden (lunch op eigen kosten)

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème

Tijdens deze excursie leert u de filosofie & cultuur van de rasta's begrijpen. De rasta's zijn een internationaal symbool van Jamaica geworden. Ritmische drummen heten u welkom in een rustigere tijd en plaats tijdens het binnenkomen van het Rastafarian Village, net buiten Montego Bay. U ontmoet de leden van de gemeenschap en ze tonen u hun manier van leven. 

fly & float

Duur: 4.00 uur ca.

Beschikbaar vanaf: Montego Bay, Negril

Prijs: op aanvraag

Inbegrepen: Inkomgelden

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème, badmode, handdoek

Zoek een zetel in een tropische tuin van het Rockland's Bird Sanctuary met een kleine fles suikerwater in de hand. Wees geduldig... snel zal een doktersvogel letterlijk uit uw hand komen eten en krijgt u de kans om een verscheidenheid van andere vogels uit de hand eten te geven. Een onvergetelijke ervaring voor zowel u als de vogels! Dan leunt u achterover en kunt u ontspannen. Uw ervaren kapitein stuurt uw bamboevlot onder een 19e eeuwse historische brug. U vaart door milde stroomversnellingen en langs prachtige, exotische vegetatie terwijl u stroomafwaarts de Great River afdrijft. Geniet van de rust en de stilte van uw omgeving en neem gerust een verfrissende duik!

gallery/fly & float
gallery/rasta roots