Explore Jamaica

Molenstraat 10

2270 Herenthout

info@explore-jamaica.com

+32.14.499.599

© 2017 by Explore-Jamaica

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Word lid van de Rastafari-familie

 

Jamaica is bekend voor haar gastvrije sfeer en haar altijd vriendelijke mensen. Ontmoet de Rastafari's en leef mee op hun relaxte, positieve vibe. In korte tijd maakt u deel uit van deze grote familie, en voelt u zich één met de Rastafari's. In deze excursies ligt de nadruk op het ontmoeten van de lokale bevolking en het ontdekken van hun cultuur. Laat je inspireren door de immer ontspannen mentaliteit van het Jamaicaanse volk.

Reggae Rocks

Bezoek Nine Miles, het dorp waar het symbool van reggae, Bob Marley, is geboren. De Rastafarigids toont u Bob's geboorteplaats en de beroemde rots waar hij zijn hoofd op liet rusten terwijl hij zocht naar inspiratie. U kan het mausoleum waar Bob is begraven met zijn geliefde gitaar binnengaan en uw respect betonen aan de grootmeester van de reggae.

Enkele bochtige wegen brengen u naar Fern Gully, een torenhoge groene tunnel van varens en andere plantaardige levensvormen en richting Ocho Rios. Bewonder de kunstenaars op de lokale ambachtelijke markt wanneer je rondkuiert en iets gaat eten in een lokale Patty. Hierna beginnen we aan de beklimming van de beroemde Dunn's River Falls, een van's werelds mooiste watervallen. Geniet van het koele water op het strand-niveau en klim 180 meter hoger, langs de kalksteenlagen beschaduwd door regenwoud.

 

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème, badpak, handdoek, waterschoenen

Inbegrepen: Inkomgelden (lunch op eigen kosten)

Prijs: op aanvraag

Duur: volledige dag

Jamrock

Ontdek het ritme van het Jamaicaanse leven door het verkennen van de hoofdstad Kingston. Voor de kunstliefhebbers of iedereen die geïnteresseerd is in het leren kennen van één van de grootste iconen van Jamaica, is dit een uitstekende excursie. Bezoek het Bob Marley Museum op de plaats van het huis van de legendarische muzikant en het Devon House, een legendarisch 19e-eeuwse huis ingericht met antiek meubilair. Mis deze ervaring niet!

 

Meebrengen: camera, contant geld

Inbegrepen: rondleiding

Niet inbegrepen: lunch, inkomgelden

Prijs: op aanvraag

Duur: ca. 2u

Beschikbaar vanaf: Montego Bay, Ocho Rios

 

Country Flavours

Ontdek het landelijk Jamaica en verken de lokale markt van Brown's Town met zijn scala aan verse geuren, grote proeverij vruchten, verscheidenheid aan groenten en natuurlijk de kleurrijke leveranciers. Ontmoet een Rasta familie die u verwelkomt als één van hun lang verloren familieleden. Neem een kijkje op uw toekomst tijdens ons bezoek aan de lokale Reader Man. Reis door kleine dorpjes, geniet van een panoramisch uitzicht op de noordkust en wordt één met het tropisch regenwoud tijdens uw stop aan Fern Gully. Koel af in de Blue Hole, een verborgen juweeltje in de heuvels van Ocho Rios waar watervallen u zullen verrukken.

 

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème, badpak, handdoek, water schoenen

Inbegrepen: Inkomgelden(lunch op eigen kosten)

Prijs: op aanvraag

Duur: volledige dag

Beschikbaar vanaf: Ocho Rios

Rasta Roots

Tijdens deze excursie leert u de filosofie & cultuur van de rasta's begrijpen. De rasta's zijn een internationaal symbool van Jamaica geworden. Ritmische drummen heten u welkom in een rustigere tijd en plaats tijdens het binnenkomen van het Rastafarian Village, net buiten Montego Bay. U ontmoet de leden van de gemeenschap en ze tonen u hun manier van leven. 

 

 

Meebrengen: camera, contant geld, zonnebrandcrème

Inbegrepen: Inkomgelden (lunch op eigen kosten)

Prijs: op aanvraag

Duur: halve dag

Beschikbaar vanaf: Montego Bay, Negril