Rustiek Jamaica

15 dagen / 14 nachten
op aanvraag

Hoogtepunten

Inbegrepen

  • Vernoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van Logies en Ontbijt
  • Lokale belastingen
  • Huurauto voor 7 dagen

Auto wordt met WA verzekering geleverd. Gast dient zelf bij aflevering auto CDW te kiezen, eventueel met eigen risico, of volledige afkoop eigen risico. Dit is tegen meerkosten.

Programma

Dag 1. Montego Bay

Aankomst op Montego Bay Airport. Ontvangst van reisbescheiden, routebeschrijving en de prive transfer.

Overnachting in Montego Bay voor 1 nacht

 

Dag 2. Montego Bay – Oracabessa

Huurauto wordt op dag 2 bij het hotel afgeleverd.

In de directe omgeving zijn Rose Hall en Greenwood Great House zeker de moeite waard om te bezoeken. Beide zijn voorbeelden van Jamaica’s rijke koloniale verleden. Bezoek  het stadje Falmouth dat door zijn rijke verleden op de Werelderfgoed lijst staat en veel historische gebouwen in goede conditie heeft staan. Reis naar het hart van een werkende distillerij tijdens de Hampden Rum Tour. Ervaar hoe het 260 jaar oude rumproces de tand des tijds heeft doorstaan terwijl je langs de koperen ketels loopt en proef de bekroonde Rum Fire en Hampden Gold Rum. Bezoek Nine Miles, het dorp waar reggae-ikoon Bob Marley is geboren en begraven. Een rastagids neemt je mee en laat je zien hoe Bob naar inspiratie zocht terwijl hij met zijn dreadlocks rustte op de welbekende Rock Pillow. Loop door het mausoleum waar hij is begraven met zijn favoriete gitaar en betuig je respect.

 

Dag 3 – 4. Oracabessa

Schilderachtige bergwegen brengen je naar Fern Gully, een grote groene tunnel van varens en andere planten. Bezoek één van ’s werelds mooiste watervallen die je kunt  beklimmen. Je begint onderaan de Dunn’s River Falls, in het koele water aan het strand, en klimt in de schaduw van het regenwoud 180 meter omhoog via natuurlijke zandstenen treden. Bekijk de kunstwerken op de lokale Craft Market terwijl je door het centrum wandelt. ’s Middags is het heerlijk relaxen in de heerlijke baai  van Sugar Pot Beach waar je de lokale vissers hun vangst ziet binnenhalen. Bezoek een bijzondere  fruitplantage  voor je dagelijkse dosis vitaminen. Tijdens de rondleiding over deze kleinschalige plantage krijgt je een overvloed aan fruit en verse sappen te proeven terwijl de kolibrietjes vrolijk rond vliegen. Geniet van de vergezichten en stop eens bij een lokaal eetstalletje op weg naar de groene hoek van het eiland

 

Dag 5. Oracabessa – Irish Town

kronkel langzaamaan de bergen in bij Buff Bay en neem onderweg de indrukwekkende uitzichten in je op. Loop over een schommelende hangbrug, maak een wandelingetje, ontmoet de dorpsbewoners uit de buurt en krijg de kans om fantastische foto’s te maken aan de noordzijde van de Blue Mountains.

Maak kennis met de afstammelingen van de slaven en laat hen de geschiedenis van hun bevolking vol trots aan je uitleggen middels muziek en dans. Dans mee met deze energieke groep en beleef een belangrijk deel van de Jamaicaanse cultuur! De beroemde Blue Mountain Coffee komt van de plantages die je ziet op de bergenhellingen om je heen en hier zorg voor je dagelijkse stoot cafeïne door bij de lokale Coffee Shop even te stoppen.

 

Dag 6 – 7. Irish Town

Een bezoek aan de Craighton Coffee Estate, een 200 jaar oude koffieplantage is een aanrader. Het prachtige plantagehuis, de bergwandeling door de koffievelden, de panoramische vergezichten en het proeven van de beroemde Blue Mountain Coffee is het allemaal waard. Breng een bezoek aan het rasta kamp en de School of Vision in Irish Town. Na een bergwandeling bereik je de afgelegen plek waar de  Nyabinghi Rasta’s met hun families wonen en stap je een kleurrijke en andere wereld binnen. Bijzonder is het, vaak in de mist gehulde, tropische regenwoud waar het „vogelspotten“ een hoogtepunt is.

 

Dag 8. Irish Town – Treasure Beach

Loop in de voetstapen van Bob Marley tijdens uw bezoek aan het museum en slenter over de gronden van het Devon House terwijl je geniet van het heerlijke ijs in de hoofdstad Kingston. Volg de route langs de zuidkust naar de bauxietmijnen van de provincie Mandeville. Rijdt door het koele Mandeville, met het historische Gerechtshof en drukkke stadscentrum, de bergen uit naar de Zuidkust. Bezoek een visspecialiteiten restaurant gelegen aan het strand in Alligator Pond. Ga van het begaande pad af en laat je smaakpapillen genieten van de favoriete gerechten die hier geserveerd worden want zij hebben tenslotte ook vakantie. Laat je ontroeren door de legende over de twee verliefde slaven bij Lover’s Leap en rij door de “moestuin” van Jamaica op weg naar Treasure Beach.

 

Dag 9 – 10 – 11. Treasure Beach

Bezoek één van Jamaica’s mooiste natuurlijke trekpleisters in de buurt van Black River. Zwem in de koele poelen, slinger aan een touw –net als tarzan- en laat je met een plons in het water vallen. Fotografeer Bamboo Avenue, een weg waar je door een tunnel van gigantische bamboeplanten rijdt. Ga mee op safari in de beschermde moerassen  en ontmoet onze vriendelijke krokodillen tijdens een boottocht. In en rond de mangroven en moerassen kom je ook een groot aantal soorten vogels tegen. Proef Jamaica terwijl je de culinaire hoogstandjes probeert bij de lokale eetkraampjes die je tegenkomt onderweg naar de zuidkust. In Black River ga je met Rasta Chef  op zoek naar verse ingrediënten op de lokale markt, om daarna samen een overheerlijke Jamaicaanse lunch te maken bij hem thuis. Stap aan boord voor een boottochtje naar een rustieke houten bar op een zandbank zo’n 500m voor de kust. Zon, zwem, nip een drankje en doe helemaal niks terwijl de pelikanen en misschien ook dolfijnen je in de gaten houden.

 

Dag 12. Treasure Beach – Negril

Voel het zand tussen je tenen tijdens de heerlijke wandeling over het zwarte zandstrand en kijk hoe de vissers hun volle netten binnen halen. Het historische Black River, met zijn gelijknamige rivier waar zich de krokodillen bevinden, is een levendig stadje en het is de moeite waard om langs de mooie Gregoriaanse huizen te lopen. In Whitehouse wordt de verse vangst van de nacht aangeboden en hier is Escovitch Fish & Bammy een geliefd maal. Het recept stamt nog uit de tijd van de oerbewoners en is een “must”. Loop eens binnen bij het mausoleum van Peter Tosh in Belmont en praat met zijn familie.

 

Dag 13 – 14. Negril

Geniet van het prachtige witte zandstrand , een van de mooiste van Jamaica,  ga zwemmen of snorkelen of blijf lekker relaxen op je strandstoel. Bij Rick’s Café kan je de klifduikers aanmoedigen tijdens een zonsondergang, met de vuurtoren van Negril op de achtergrond.

 

Dag 15. Negril  – Montego Bay

Rit naar vliegveld in Montego Bay voor inleveren huurauto en terugreis.

 

Wijzigingen voorbehouden.

Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

*TJH = Typisch Jamaicaans Hotel

Interesse in deze reis?

Explore Jamaica

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Meer lezen

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 49 95 99

Mail ons

info@explore-jamaica.com

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Rustiek Jamaica