Take it Easy

22 dagen / 21 nachten
op aanvraag

Hoogtepunten

Inbegrepen

  • Vernoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van Logies en Ontbijt
  • Lokale belastingen

Programma

Dag 1. Montego Bay

Aankomst op Montego Bay Airport. Ontvangst van reisdocumenten, routebeschrijving en de transfer naar uw hotel.

 

Dag 2. Montego Bay

Chauffeur haalt u op.

Geniet van de stadsrondrit door Montego Bay met oa Sam Sharpe Square – Parish Church – Craft Market bij Old Fort. Bezoek aan een tropische  tuin met een klein flesje suikerwater in uw hand. Even wachten… en dan komt er een ‘Doctor Bird’ letterlijk uit uw handen eten! Vaar ’s avonds over de Lagoon en wees getuige van een heel bijzonder natuurlijk fenomeen. Microscopisch kleine organismen geven een heel helder groen licht wanneer het water wordt bewogen. Laat u betoveren door de voorbij zwemmende vissen die worden opgelicht.

 

Dag 3. Montego Bay – Brittonville

Chauffeur haalt u om 09.00 uur op

In de directe omgeving zijn Rose Hall en Greenwood Great House zeker de moeite waard om te bezoeken. Beide zijn voorbeelden van Jamaica’s rijke koloniale verleden. Bezoek  het stadje Falmouth dat door zijn rijke verleden op de Werelderfgoed lijst staat en veel historische gebouwen heeft staan. Bezoek  het hart van een werkende distillerij tijdens de Hampden Rum Tour. Ervaar hoe het 260 jaar oude rumproces de tand des tijds heeft doorstaan terwijl u langs de koperen ketels loopt en proef de bekroonde Rum Fire en Hampden Gold Rum. Geniet van het oude dorpje Rio Bueno met de mooie St. Marcs Church en de oude ruïnes van de suikerriethaven. Na een korte stop bij het Columbus Park in Discovery Bay ontdekt uw het achterland van de Jamaicaanse noordkust bij de lokale markt van Brown’s Town. De vrolijke marktkooplui bieden een overvloed aan geuren, kleuren, vers fruit en groenten aan. Bezoek Nine Miles, het dorp waar reggae-ikoon Bob Marley is geboren en begraven. Een rastagids neemt u mee en laat u zien hoe Bob naar inspiratie zocht terwijl hij met zijn dreadlocks rustte op de welbekende Rock Pillow. Loop door het mausoleum waar hij is begraven met zijn favoriete gitaar en betuig uw respect.

Overnachting & ontbijt in Geddes Great House in Brittonville voor 2 nachten.

 

Dag 4. Ocho Rios

Via de uitlopers van Cockpit Country rijdt u naar St. Ann’s Bay voor een bezoek aan het standbeeld van Columbus – Courthouse – St. Ann’s Parish Church – Marcus Garvey House en zijn standbeeld. Schilderachtige bergwegen brengen u naar Fern Gully, een grote groene tunnel van varens en andere planten. Op de terugweg bezoekt u Shaw Park Gardens, een oude botanische tuin, voor een prachtige rondleiding. Bekijk de kunstwerken op de lokale Craft Market terwijl je door het centrum wandelt of geniet van een Patty. Bezoek één van ’s werelds mooiste watervallen die u kunt beklimmen. U begint onderaan de Dunn’s River Falls, in het koele water aan het strand, en klimt in de schaduw van het regenwoud 180 meter omhoog via natuurlijke zandstenen treden.

 

Dag 5. Brittonville – Port Antonio

Bezoek Sun Valley Plantation, een bijzondere fruit plantage voor uw dagelijkse dosis vitaminen. Tijdens de rondleiding over deze kleinschalige plantage krijgt u een overvloed aan fruit en verse sappen te proeven terwijl de kolibrietjes vrolijk rond vliegen. Geniet van de vergezichten bij Firefly, het voormalige woonhuis van een Engelse auteur en stop eens bij een lokaal eetstalletje op weg naar de groene hoek van het eiland. Bekijk de in Port Maria de Parish Church – Courthouse – Tacky standbeeld. Neem een duik in de wereldberoemde Blue Lagoon, bewonder de kustlijn van Portland tijdens een boottochtje langs prachtige huizen en stap aan land op een onbewoond eiland.

Overnachting & ontbijt in Bay View Eco Resort in Port Antonio voor 3 nachten.

 

Dag 6. Port Antonio

Ontstress door al raftend de Rio Grande af te drijven. Neem de natuurlijke schoonheid van de Blue Mountains in u op terwijl de kapitein de bamboe raft langzaam aan stroomafwaarts stuurt. Struin over de lokale markt in Port Antonio en loop eens door het koloniale Thitchfield waar je de oude houten huizen kunt bewonderen. Relax in Frenchman’s Cove, een afgelegen baai met een wit zandstrand in een tropische omgeving waar u zonder moeite de rest van de dag kunt doorbrengen.

 

Dag 7. Port Antonio

Geniet van het tropisch regenwoud terwijl u zwemt in een van de vele bekkens van een prachtige Reach Falls of rij door naar Long Bay om in de, soms onstuimige, zee het stof af te spoelen. Een lunch bij een van de Jerk Centers is een aanrader.

 

Dag 8. Port Antonio – Mavis Bank

Kronkel langzaamaan de bergen in bij Buff Bay en neem onderweg de indrukwekkende uitzichten in je op. Loop over een schommelende hangbrug, maak een wandelingetje, ontmoet de dorpsbewoners uit de buurt en krijg de kans om fantastische foto’s te maken aan de noordzijde van de Blue Mountains.

Maak kennis met de Charles Town Maroons, de afstammelingen van de slaven en laat hen de geschiedenis van hun bevolking vol trots aan je uitleggen middels muziek en dans. Dans mee met deze energieke groep en beleef een belangrijk deel van de Jamaicaanse cultuur! De beroemde Blue Mountain Coffee komt van de plantages die je ziet op de bergenhellingen om je heen en hier zorg voor je dagelijkse stoot cafeïne door bij de lokale Coffee Shop even te stoppen. Bijzonder is het, vaak in de mist gehulde, tropische regenwoud van het Holywell Park, waar het „vogelspotten“ een hoogtepunt is.

Overnachting & ontbijt in Forres Park in Mavis Bank voor 2 nachten.

 

Dag 9. Kingston

Loop in de voetstapen van Bob Marley tijdens uw optionele bezoek aan het museum en slenter over de gronden van het Devon House terwijl u geniet van het heerlijke ijs in de hoofdstad Kingston. Interessant is de stadsrondrit door de hoofdstad met Down Town, de Paradeplaats met de Parish Church, National Heroes Park, Jamaica House, King’s House en de St. Andrew Parish Church. Loop rond in Port Royal, het “Pirates of the Caribbean” stadje, bezoek het fort en bewonder het uitzicht over de hoofdstad en de Blue Mountains vanaf het schiereiland.  

 

Dag 10. Kingston – Treasure Beach

U verlaat Kingston en stopt in Spanish Town, de voormalige hoofdstad van Jamaica. Het historische Emancipation Square met zijn oude gebouwen zijn interessant alsmede de prachtige oude kerk die om de hoek is. Volg de route langs de zuidkust naar de bauxietmijnen van de provincie Manchester. Stop in Alligator Hole waar u een kans heeft om zeekoeien te zien. Rijdt door het koele Mandeville, met het historische Gerechtshof en drukkke stadscentrum, de bergen uit naar de Zuidkust. Bezoek het visspecialiteiten restaurant „Little Ochie“ gelegen aan het strand in Alligator Pond. Ga van het begaande pad af en laat u smaakpapillen genieten van de favoriete gerechten die hier geserveerd worden want zij hebben tenslotte ook vakantie. Laat u ontroeren door de legende over de twee verliefde slaven bij Lover’s Leap en rij door de “moestuin” van Jamaica op weg naar Treasure Beach.

Overnachting & ontbijt in Sunset Resort in Treasure Beach voor 2 nachten.

 

Dag 11. Treasure Beach

Een heerlijke dag in het onherbergzame gebied van Cockpit Country. U rijdt via Magotty naar Accompong voor een bijzondere ochtend in dit bolwerk van de Maroons. De paar uur durende rondleiding met uw Maroon gids neemt u terug in de geschiedenis van de afstammelingen van de Afrikaanse slaven. De middag is ter vrije besteding in de omgeving van Treasure Beach.

 

Dag 12. Treasure Beach – Negril

Fotografeer Bamboo Avenue, een weg waar u door een tunnel van gigantische bamboeplanten rijdt. Ga mee op Black River Safari in de beschermde moerassen en ontmoet onze vriendelijke krokodillen tijdens een boottocht. In en rond de mangroven en moerassen komt u ook een groot aantal soorten vogels tegen. Proef Jamaica terwijl u de culinaire hoogstandjes probeert bij de lokale eetkraampjes die u tegenkomt onderweg naar de zuidkust. In Black River gaat u met Rasta Chef op zoek naar verse ingrediënten op de lokale markt, om daarna samen een overheerlijke Jamaicaanse lunch te maken bij hem thuis. Vervolgens gaat het richting Negril met onderweg nog een stop bij de Whitehouse Market en enkele fotostops.

Overnachting & ontbijt in Country Country in Negril voor 10 nachten.

 

Dag 13 – 21

Geniet van het prachtige witte zandstrand , een van de mooiste van Jamaica, ga zwemmen of snorkelen of blijf lekker relaxen op je strandstoel. Bij Rick’s Café kan je de klifduikers aanmoedigen tijdens een zonsondergang, met de vuurtoren van Negril op de achtergrond.

 

Dag 22. Negril – Montego Bay

Rit naar vliegveld in Montego Bay voor uw terugreis.

 

Wijzigingen voorbehouden.

Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

*TJH = Typisch Jamaicaans Hotel

Interesse in deze reis?

Explore Jamaica

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen.

Meer lezen

Iets anders in gedachten?

Bel ons

014 49 95 99

Mail ons

info@explore-jamaica.com

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Take it Easy